Hoeveel vroeger is het? minuten [1] (analoog)

Klokkijken - Groep 5 - Per minuut

Hoeveel vroeger is het? minuten I analoog

Je krijgt 10 vragen

Klokkijken Per minuut

Dit is de oefening Hoeveel vroeger is het? minuten [1] (analoog) deze oefening is onderdeel van Klokkijken - Groep 5. Bij deze opdracht krijg je 10 vragen. Per goede vraag verdien je een muntje en als je voldoende vragen goed hebt krijg je een medaille. Probeer zoveel mogelijk munten en medailles te verzamelen! Als je alle vragen gemaakt hebt kan je de antwoorden goed en fout weer terug kijken en zo leren van eventuele fouten.

Deze pagina is onderdeel van de vaardigheid klokkijken. Er zijn oefeningen beschikbaar voor het leren klokkijken in groep 3, 4, 5 en 6. De oefeningen zijn opgedeeld in hele uren, halve uren, kwartieren, 10 minuten, 5 minuten en minuten. Ook is er mogelijke oefeningen per groep kiezen. Klokkijken en tijd is onderdeel van het vak rekenen/ wiskunde – meten en meetkunde – kerndoel 33. De oefeningen worden gemaakt in samenwerking met basisschool leraren.

Rekenen.nl is een leerplatform met digitale lesstof voor de het basisonderwijs. Leerlingen kunnen in de klas en thuis zelfstandig aan de slag met de op maat gemaakte oefeningen.