Leer spelenderwijs rekenen

Met deze rekenspelletjes leer je spelenderwijs rekenen.

Door het spelelement wordt het leren leuker. Deze basisschool-spellen zijn geschikt voor in de klas en voor thuis. De leerling kan vaak z'n eigen niveau kiezen, dit maakt het voor iedereen leuk. De speler moet sommen beantwoorden om verder te komen.


Tafelspelletjes

In Tafelskat moet je van platform naar platform springen en allerlei spullen verzamelen. In dit groep 5 spel begin je bij de tafel van 1 en wordt het steeds lastiger. In Tafels Memory moet je het antwoord bij de som vinden. Het leuke aan Tafels Memory is dat je het ook met z'n tweeën kunt spelen. Het is dan de bedoeling dat je zoveel mogelijk paartjes verzamelt. Als je de 1-speler versie speelt is het de bedoeling om in zo min mogelijk pogingen alle paartjes te verzamelen.
In Happy Burger werk je in een restaurant waar je hamburgers verkoopt. Hier moet je zorgen dat je de klanten zo goed mogelijk bedient. Zorg dat je allemaal blije klanten hebt.
In Tafels Schieten moet je op de goede antwoorden schieten, als je het goede antwoord hebt geraakt moet je niet vergeten om ook de ballonnen te raken voor extra punten.


Rekenspelletjes groep 3

De spelletjes helpen bij het getallen lezen en schrijven tot 100 en het optellen en aftrekken van twee getallen. Door de oefeningen en spelletjes worden de doelen van Groep 3 op verschillende manieren geoefend.


Rekenspelletjes groep 4

Voorbeelden van groep 4 spelletjes zijn Tafels Schieten, Tafels Memory, Happy Burger en SpuQ Tafels.
De leerling kan namelijk in deze spellen zelf aangeven welke tafels ze willen oefenen. Het is ook mogelijk om meerdere tafels te selecteren.De spellen zijn bespeelbaar op mobiel, tablet en op de computer.