Kies een som bij de plaatjes tot 5 [2]

Minsommen - Groep 3 - Tot 5

Kies een som bij de plaatjes tot 5 II

Je krijgt 10 meerkeuze vragen

Minsommen Tot 5

Dit is de oefening Kies een som bij de plaatjes tot 5 [2] deze oefening is onderdeel van Minsommen - Groep 3. Bij deze opdracht krijg je 5 meerkeuze vragen. Per goede vraag verdien je een muntje en als je voldoende vragen goed hebt krijg je een medaille. Probeer zoveel mogelijk munten en medailles te verzamelen! Als je alle vragen gemaakt hebt kan je de antwoorden goed en fout weer terug kijken en zo leren van eventuele fouten.

Deze pagina is onderdeel van de vaardigheid minsommen. Er zijn oefeningen beschikbaar voor het maken van minsommen in groep 3, 4, 5 en 6. De oefeningen zijn opgedeeld in opgaves tot 5, tot 10, tot 20, tot 50, tot 100, tot 1.000 en tot 10.000. Ook is het mogelijk oefeningen per groep kiezen. De vaardigheid minsommen is onderdeel van rekenen/ wiskunde – getallen en bewerkingen – kerndoel 27. De oefeningen worden gemaakt in samenwerking met basisschool leraren.

Rekenen.nl is een leerplatform met digitale lesstof voor de het basisonderwijs. Leerlingen kunnen in de klas en thuis zelfstandig aan de slag met de op maat gemaakte oefeningen.