Zet de breuken van klein naar groot [3]

Breuken - Groep 6 - Basisoefeningen

Zet de breuken van klein naar groot III

Je krijgt 10 vragen

Breuken oefenen Basisoefeningen

Hier kan je de oefening Zet de breuken van klein naar groot [3] maken. In deze oefening krijg je 4 plaatjes waarop verschillende breuken staan. Het doel van deze oefening is om de plaatjes op volgorde te zetten van kleinste breuk naar grootste breuk. Je kan de plek van de breuken verwisselen met je muis of door op het scherm te klikken.

Wanneer je alle breuken op de goede plek hebt staan moet je op knop antwoord klikken om je vraag te controleren. Je krijgt per opdracht in totaal 5 vragen. Wanneer je meer dan 60% van de vragen goed hebt krijg je een medaille. Aan het einde van de oefening kan je de fout beantwoorde vragen terugzien. Je kan de opdracht zo vaak maken als je wilt.

De breuken waarmee geoefend wordt in deze opdracht zijn ongelijknamig en kleiner dan 1. Deze oefening komt voor in groep 5 en 6 van de basisschool.

Rekenen.nl is een leerplatform met digitale lesstof voor de het basisonderwijs. Leerlingen kunnen in de klas en thuis zelfstandig aan de slag met de op maat gemaakte oefeningen.