Kies een som bij de plaatjes, plussommen tot 20 [1]

Plussommen - Groep 3 - Tot 20

Kies een som bij de plaatjes, plussommen tot 20 I

Je krijgt 10 meerkeuze vragen

Plussommen Tot 20

Dit is de oefening Kies een som bij de plaatjes, plussommen tot 20 [1] deze oefening is onderdeel van Plussommen - Groep 3. Bij deze opdracht krijg je 5 meerkeuze vragen. Per goede vraag verdien je een muntje en als je voldoende vragen goed hebt krijg je een medaille. Probeer zoveel mogelijk munten en medailles te verzamelen! Als je alle vragen gemaakt hebt kan je de antwoorden goed en fout weer terug kijken en zo leren van eventuele fouten.

Deze pagina is onderdeel van de vaardigheid plussommen. Er zijn oefeningen beschikbaar voor het maken van plussommen in groep 3, 4, 5 en 6. De oefeningen zijn opgedeeld in sommen tot 5, tot 10, tot 20, tot 50, tot 100, tot 500 en tot 1.000. Ook is het mogelijk oefeningen per groep kiezen. De vaardigheid plussommen is onderdeel van rekenen/ wiskunde – getallen en bewerkingen – kerndoel 27. De oefeningen worden gemaakt in samenwerking met basisschool leraren.

Rekenen.nl is een leerplatform met digitale lesstof voor de het basisonderwijs. Leerlingen kunnen in de klas en thuis zelfstandig aan de slag met de op maat gemaakte oefeningen.