Tafels oefenen

Groep 5 de tafels

In groep 5 worden de tafels geleerd die in groep 4 niet aan bod kwamen. Dit zijn meestal de tafels van 6, 7, 8 en 9. Daarna kunnen alle tafels door elkaar gemixt worden geoefend. Met als doel uiteindelijk het tafeldiploma te halen met vragen van de tafel van 1 tot en met 10 door elkaar.

De oefeningen de je kan maken worden aangeboden per tafel en in een aantal oefeningen waar je bij de laatste oefening het diploma per tafel kan halen. Bij de eerste oefening krijg je alle vragen van de tafel op een rij. Bij de andere oefeningen de vragen door elkaar met open en meer keuze vragen. Als je de oefeningen per tafel gehaald hebt kan je ook een mix van de tafels oefenen.

Per goed beantwoorde vraag krijg je een munt. Als de oefening wordt gemaakt en alle vragen zijn goed dan krijg je een medaille. Bij de laatste oefenen kan je een diploma per tafel halen.

Als je alle medailles en diploma’s verzameld hebt kan je verder oefenen met de tafels oefenen spelletjes. Deze tafelsommen zijn de basis voor de vaardigheid vermenigvuldigen in groep 5, 6, 7 en 8.

De vaardigheid tafels is onderdeel van Rekenen/wiskunde - Getallen en bewerkingen - kerndoel 27