Rekenen groep 5

Welkom op de groep 5 pagina. Start met een 5-stappenplan, leer in stappen en haal medailles en diploma’s. Of kies een van de spelletjes of oefeningen om bijvoorbeeld tafels en deelsommen te oefenen.

Rekenen groep 5 oefenen

Hier is de mogelijkheid om te oefenen met het rekenen van groep 5 van de basisschool. Onderstaand staan de verschillende oefeningen die uitgekozen kunnen worden. De rekenen groep 5 oefeningen zijn gesorteerd per vaardigheid. De vaardigheden die je nu kunt oefenen zijn: plussommen, minsommen, keersommen, delen, getallenlijn en tafels oefenen. Van deze vaardigheden zijn verschillende rekenopgaven beschikbaar. Ook kunnen alle tafels van groep 5 in een gemengde opdracht worden geoefend. Dit zijn dan de tafels van 1 tot en met 10.

Doormiddel van verschillende oefeningen kan hier het rekenen groep 5 van de basisschool worden geoefend. De rekenoefeningen zijn opgesteld op basis van leerdoelen die door de overheid zijn opgesteld.

Een aantal van de doelen voor het rekenen in groep 5 zijn:
- Twee getallen van twee cijfers van elkaar aftrekken (onder elkaar)
- Uit het hoofd keersommen van een getal met 10, 100 of 1000
- Twee getallen van twee cijfers of meer met elkaar vermenigvuldigen
- Eenvoudige deling met rest maken
- Basis rekenen met breuken, bijvoorbeeld een breuk vereenvoudigen
- Rekenen met geldbedragen

Bij het klokkijken in groep 5 wordt de analoge klok herhaald en wordt gestart met het leren van de digitale klok. Te beginnen met de hele uren, halve uren en kwartieren en daarna de complete digitale klok.

Onderstaand een voorbeeld van een keersommen tot 500 opgave van groep 5:
Voorbeeldsom keersommen tot 500

Middels oefeningen op Rekenen.nl kunnen een aantal van de doelen op verschillende manieren worden geoefend. Momenteel wordt een basis set van oefeningen weergegeven en wordt gewerkt aan het toevoegen van meer oefeningen en meer oefenvormen.