Rekenen groep 7

Welkom op de groep 7 pagina. Start met een 5-stappenplan, leer in stappen en haal medailles en diploma’s. Of kies een van de spelletjes of oefeningen om bijvoorbeeld deelsommen en breuken te oefenen.


Vaardigheden5-stappenplannen


Rekenen groep 7 oefenen

Hier is de mogelijkheid om te oefenen met het rekenen van groep 7 van de basisschool. Onderstaand staan de verschillende oefeningen die uitgekozen kunnen worden. De rekenen groep 7 oefeningen zijn gesorteerd per vaardigheid. De vaardigheden die je nu kunt oefenen zijn: plussommen, minsommen en keersommen. Van deze vaardigheden zijn verschillende reken opgaven beschikbaar. In groep 7 begint het rekenen met echt grote getallen.

Doormiddel van verschillende oefeningen kan hier het rekenen groep 7 van de basisschool worden geoefend. De rekenoefeningen zijn opgesteld op basis van leerdoelen die door de overheid zijn opgesteld.

Een aantal van de doelen voor het rekenen in groep 7 zijn bijvoorbeeld:


- Vermenigvuldigen van twee kommagetallen met elkaar
- Eenvoudige verbanden tussen breuken en percentages kennen
- Rekenen met procenten

Onderstaand een voorbeeld van een keersommen tot 50.000 opgave van groep 7:
Voorbeeldsom keersommen tot 50000

Middels oefeningen op rekenen.nl kunnen een aantal van de doelen op verschillende manieren worden geoefend. Momenteel wordt een basis set van oefeningen weergegeven en wordt gewerkt aan het toevoegen van meer oefeningen en meer oefenvormen om alle doelen van groep 7 te leren.