Rekenen groep 4

Welkom op de groep 4 pagina. Start met een 5-stappenplan, leer in stappen en haal medailles en diploma’s. Of kies een van de spelletjes of oefeningen om bijvoorbeeld tafels en minsommen te oefenen.

Rekenen groep 4 oefenen

Hier is de mogelijkheid om te oefenen met het rekenen van groep 4 van de basisschool. Onderstaand staan de verschillende oefeningen die uitgekozen kunnen worden. De rekenen groep 4 oefeningen zijn gesorteerd per vaardigheid. De vaardigheden die je nu kunt oefenen zijn: plussommen, minsommen, tafels oefenen en de getallenlijnen. Van deze vaardigheden zijn verschillende rekenopgaven beschikbaar. Ook kunnen alle tafels van groep 4 in een gemengde opdracht worden geoefend.

Doormiddel van verschillende oefeningen kan hier het rekenen groep 4 van de basisschool worden geoefend. De rekenoefeningen zijn opgesteld op basis van leerdoelen die door de overheid zijn opgesteld.

Een aantal van de doelen voor het rekenen in groep 4 zijn:
- Inzicht in verbanden met aantallen en ordening
- Inzicht in getallen tot 1000
- Optellen van één cijfer bij een getal van twee cijfers
- Twee getallen van twee cijfers bij elkaar optellen (onder elkaar)
- Vermenigvuldigen van kleine getallen, of wel de eerste tafels
- Delen en verdelen van kleine aantallen voorwerpen
- Eerste rekensommen met delen

Bij het leren klokkijken in groep 4 worden eerst de hele uren, halve uren en kwartieren herhaald. Daarna wordt de start gemaakt met de 5 over en 10 over en 5 voor en 10 voor en daarna wordt de hele analoge klok behandeld per minuut.

Onderstaand een voorbeeld van een tafels oefenen groep 4 opgave:
Voorbeeldsom tafels oefenen groep 4

Middels oefeningen op Rekenen.nl kunnen een aantal van de doelen op verschillende manieren worden geoefend. Momenteel wordt een basis set van oefeningen weergegeven en wordt gewerkt aan het toevoegen van meer oefeningen en meer oefenvormen.