Rekenen groep 3

Welkom op de groep 3 pagina. Start met een 5-stappenplan, leer in stappen en haal medailles en diploma’s. Of kies een van de spelletjes of oefeningen om bijvoorbeeld plus en minsommen te oefenen.


Vaardigheden5-stappenplannen


Rekensommen groep 3 oefenen

Hier is de mogelijkheid om te oefenen met het rekenen van groep 3 van de basisschool. Onderstaand staan de verschillende oefeningen die uitgekozen kunnen worden. De rekenen groep 3 oefeningen zijn gesorteerd per vaardigheid. De vaardigheden die je nu kunt oefenen zijn: plussommen, minsommen, getallenlijn en gemengde oefeningen. Van deze vaardigheden zijn verschillende rekenopgaven beschikbaar.

Doormiddel van verschillende oefeningen kan hier het rekenen groep 3 van de basisschool worden geoefend. De rekensommen zijn opgesteld op basis van leerdoelen die door de overheid zijn opgesteld.

Een aantal van de doelen voor het rekenen in groep 3 zijn:
- Getallen lezen en schrijven tot 100
- Optellen van twee getallen in verband met het samenvoegen van voorwerpen
- Aftrekken van twee getallen in verband met het weghalen van voorwerpen
- Optellen van twee getallen van één cijfer
- Aftrekken van een getal van één cijfer van een getal groter dan één cijfer

Ook wordt de start gemaakt met klokkijken op de analoge klok in groep 3. Eerst de hele uren, de halve uren en de kwartieren. Om het klokkijken te oefenen zijn verschillende oefeningen beschikbaar met open en meerkeuze vragen.

Onderstaand een voorbeeld van de getallenlijn tot 20 van groep 3:
Voorbeeldsom getallenlijn tot 20

Middels oefeningen op rekenen.nl kunnen een aantal van de doelen op verschillende manieren worden geoefend. Momenteel wordt een basis set van oefeningen weergegeven en wordt gewerkt aan het toevoegen van meer oefeningen.