Rekenen groep 6

Welkom op de groep 6 pagina. Start met een 5-stappenplan, leer in stappen en haal medailles en diploma’s. Of kies een van de spelletjes of oefeningen om bijvoorbeeld keersommen en deelsommen te oefenen.


Vaardigheden5-stappenplannen


Rekenen groep 6 oefenen

Hier is de mogelijkheid om te oefenen met het rekenen van groep 6 van de basisschool. Onderstaand staan de verschillende oefeningen die uitgekozen kunnen worden. De rekenen groep 6 oefeningen zijn gesorteerd per vaardigheid. De vaardigheden die je nu kunt oefenen zijn: plussommen, minsommen, keersommen, delen en breuken. Van deze vaardigheden zijn verschillende rekenopgaven beschikbaar. Voor het groep 6 is veel aandacht voor het rekenen met breuken.

Doormiddel van verschillende oefeningen kan hier het rekenen groep 6 van de basisschool worden geoefend. De rekenoefeningen zijn opgesteld op basis van leerdoelen die door de overheid zijn opgesteld.

Een aantal van de doelen voor het rekenen in groep 6 zijn:

- Staartdelingen uitvoeren met een deler van twee getallen of groter
- Rekenen met kommagetallen
- Rekenen met breuken; breuken onder één noemer brengen, breuken optellen en aftrekken en breuken vermenigvuldigen en delen
- Rekenen met percentages in contexten met geld

Bij het klokkijken in groep 6 wordt eerst kort de analoge klok herhaald en dan de digitale klok. Ook wordt aandacht besteed aan tijdsbesef.

Onderstaand een voorbeeld van een gelijknamige breuken optellen tot 1 opgave van groep 6:
Voorbeeldsom breuken optellen

Middels oefeningen op Rekenen.nl kunnen een aantal van de doelen op verschillende manieren worden geoefend. Momenteel wordt een basis set van oefeningen weergegeven en wordt gewerkt aan het toevoegen van meer oefeningen en meer oefenvormen om alle doelen van groep 6 te leren.