Beschrijving van het Blocky klokkijken spel.

In het spel Blocky Klokkijken kan je leren klokkijken door samen met Blocky de panda op avontuur te gaan. Blocky de panda is tijdens een tocht door het bos verdwaald geraakt en is nu al zijn vriendjes kwijt. Help Blocky zijn vriendjes terug te vinden door alle levels te halen en genoeg munten te verzamelen.

Aan het begin van het level staat er rechtsboven in het level een tijd uitgeschreven. Het doel is om de analoge klok te kiezen die bij deze tijd hoort. Wanneer je de goede klok hebt gekozen gaatBij Blocky versnellen.

De Blocky vriendjes zijn bijzondere dieren, ze kunnen namelijk groeien en krimpen door blokjes te bouwen. Laat de Blocky vriendjes op het juiste moment groeien zodat je niet tegen andere blokken aan knalt of in diepe ravijnen valt. Maar laat ze niet te hoog groeien, anders bots je misschien tegen het plafond aan. Naast andere blokken zijn er ook gevaarlijke monsters waar je voor uit moet kijken. Er zijn bijvoorbeeld groene monsters die ook kunnen groeien, kikkers die hoog kunnen springen, vogels die snel voorbij vliegen en er kunnen scherpe stekels aan het plafond zitten. Als je een monster of obstakel raakt ben je af en moet je opnieuw beginnen.

Door het level heen zijn er ook munten verspreid. Wanneer je genoeg munten verzameld hebt kun je nieuwe vriendjes van Blocky de panda vrijspelen. In de winkel kan je kiezen met welk dier je wilt spelen. Naast normale levels zijn er ook bonus levels. In deze levels kan je heel veel munten verzamelen en zijn er geen obstakels, let goed op zodat je zoveel mogelijk munten kan pakken binnen een korte tijd.

Dit klokkijken spelletje is voor groep 4, 5, 6 en 7 van de basisschool.