Trek je dierenkleding maar snel aan want je gaat in dit spel met de kidsclub van de safari op zoektocht. Je doel is om je fotoboek te vullen met foto’s van alle dieren die je gevonden hebt in de jungle. Je komt door de jungle heen door sommetjes op te lossen.

Als je een level begint moet je eerst kiezen welke soort sommen je wilt. Er kan gekozen worden uit keersommen, deelsommen, plussommen en minsommen, daarna moet je de grootte van de sommen kiezen en de moeilijkheid. Als je goed oefent kun je al snel oefenen met grotere sommen. De moeilijkheid bepaalt de snelheid waarmee het water omhoogkomt.

Om omhoog te komen moet je eerst naar de som kijken en daarna op het eiland klikken waar het goede antwoord op staat. Om het level te halen moet je 20 sommen goed beantwoorden en een leven over hebben. Je verliest een leven als je sommen verkeerd beantwoord en als je het water aanraakt. Het water komt omhoog als je niet snel genoeg bent. Als je het level haalt heb je een dier gevonden en kan je een foto maken voor het fotoboek van de kidsclub.

Je haalt het spel als alle foto’s gemaakt hebt van de gevonden dieren in de jungle. Maak het fotoboek af door alle gemaakte foto’s erin te plakken en te geven aan de leider van de kidsclub. Veel succes met dit gratis educatieve dieren spel voor het leren van rekenen op de basisschool.”