Beschrijving Figo and Friends tafels oefenen op rekenen.nl

Figo is al z’n vrienden kwijt geraakt tijdens het verstoppertje spelen en jij Figo helpen om ze allemaal terug te vinden! Wat moet je doen? Beantwoord alle vragen om door te gaan naar het volgende level. Maar let op voor de obstakels en tegenstanders, deze moet je ontwijken om geen levens te verliezen.

De besturing werkt met de pijltjes, springen kan met CRTL en antwoord geven met de spatie. Je kan de tegenstanders uitschakelen door er bovenop te springen.

Na start kan je kiezen welke tafel je wilt gaan oefenen. Kies bijvoorbeeld de 8 om de tafel van 8 roadmap te starten. Je krijgt dan 13 levels met alleen vragen van deze tafel. De eerste paar levels krijg je de wat makkelijkere vragen en vanaf level 5 alle vragen.

In het laatste level per roadmap kan je de de vriend van Figo bevrijden. Voordat je bij de vriend kan komen er een groot monster verslagen worden. Als de vriend is bevrijd wordt deze beschikbaar in het vriendenscherm en kan je er ook met deze vriend spelen.

Tijdens het spelen kan je ook muntjes en sterren verzamelen om een hogere score te krijgen. Als je genoeg punten verzameld hebt gaat ook je XP level omhoog. Aan dit level kan je zien hoeveel ervaring je al met het spel hebt. Hoe hoger hoe beter.