Beschrijving Figo and Friends breuken oefenen op rekenen.nl

Figo is al z’n vrienden kwijt geraakt tijdens het verstoppertje spelen en jij Figo helpen om ze allemaal terug te vinden! Hoe kan je Figo helpen? Beantwoord alle breuken vragen om door te gaan naar het volgende level. Maar let op voor de obstakels en tegenstanders, deze moet je ontwijken om geen levens te verliezen. Met elk level dat je haalt kom je steeds dichter bij de vrienden waar je naar op zoek bent.

De besturing werkt met de pijltjes, springen kan met CRTL en antwoord geven met de spatie. Je kan de tegenstanders uitschakelen door er bovenop te springen.

Na start kan je kiezen welke vaardigheid je wilt gaan oefenenen. Kies bijvoorbeeld de breuken vermenigvuldigen om de bijbehorende roadmap te starten. Je krijgt dan 13 levels die bij deze vaardigheid horen. Andere roadmaps die je bijvoorbeeld kan starten zijn: Breuken optellen, delen, aftrekken, vereenvoudigen, gelijknamig maken, decimaal naar breuk en tenslotte de echte breuk naar een onechte breuk en andersom.

In het laatste level per roadmap kan je de de vriend van Figo bevrijden. Voordat je bij de vriend kan komen er een groot monster verslagen worden. Als de vriend is bevrijd wordt deze beschikbaar in het vriendenscherm en kan je er ook met deze vriend spelen.

Tijdens het spelen kan je ook muntjes en sterren verzamelen om een hogere score te krijgen. Hoe meer punten hoe beter natuurlijk.