Beschrijving van de speelgoedwinkel

Wordt beter met het rekenen met geld door een dagje langs de speelgoedwinkel te gaan. In een winkel worden tientallen dingen per dag gekocht en verkocht. Er wordt dus veel geld betaald waardoor er ook veel wisselgeld teruggegeven moet worden. Leer hier vandaag over in de speelgoedwinkel door speelgoed te kopen en door te werken als kassière achter de kassa.

Als je begint met oefenen kan je kiezen uit geld betalen en wisselgeld geven. Daarna kan je kiezen uit 5 verschillende geldniveaus: tot 1 euro, 1 tot 5 euro, 1 tot 10 euro, 1 tot 50 euro en 1 tot 100 euro.

Aan de rechterkant staat een kast met al het speelgoed wat nog afgerekend moet worden en aan de onderkant staan alle geldeenheden die gebruikt mogen worden.

Als klant kan je de oefening geld betalen gebruiken. Je kan als klant knuffels kopen met een prijskaartje eraan. Probeer het bedrag op het prijskaartje contant te betalen aan de kassa. Kies uit briefjes voor de grotere bedragen en kies de munten voor kleinere bedragen. Wanneer je al het geld uit de portemonnee hebt gehaald kan je op de check knop klikken om te kijken als je het goed hebt.

De oefening wisselgeld geven is handig voor kassières. Klanten komen langs de kassa met de knuffels die ze willen kopen en betalen met briefgeld. Kijk hoeveel de klant betaald heeft en probeer precies genoeg wisselgeld terug te geven. Als het bedrag klopt kan je op check klikken waardoor je een nieuwe klant krijgt. Als je veel van deze oefeningen doet word je een expert het rekenen met geld! Rekenen met geld voor groep 4, 5, 6, 7 en 8 van de basisschool.