Fruit Merge

In het spel Fruit Merge ben je een wetenschapper die in het lab met fruit werkt. Het doel is om zoveel mogelijk fruit samen te voegen totdat je een watermeloen krijgt. Het spel bevat verschillende soorten fruit zoals aardbeien, sinaasappels, citroenen, kokosnoten, appels, kersen, bosbessen en ananassen. In het spel laat je twee dezelfde stukken fruit op elkaar vallen om ze samen te voegen. Wanneer twee dezelfde vruchten, zoals twee appels of twee citroenen, samenkomen, smelten ze samen tot een grotere vrucht. Als je bijvoorbeeld een aardbei op een kers gooit gebeurt er niks.

De spanning bouwt zich op terwijl je je weg werkt naar het maken van een watermeloen, het grootste fruit in het spel. Maar je moet voorzichtig zijn, als het fruit de lijn bovenaan het scherm bereikt, verlies je het spel. Voordat je fruit naar beneden laat vallen kan je zien op het scherm welk stuk fruit erna komt, probeer hier rekening mee te houden zodat het later in het spel niet te lastig wordt.

Het is meer dan alleen fruit samenvoegen, je moet goed nadenken waar je het fruit laat vallen zodat er geen blokkade ontstaat. Als er klein fruit onderop ligt en groot fruit bovenop wordt het lastig om het kleine fruit nog te gebruiken waardoor het stapel fruit te snel groeit. Probeer dus alle stukken fruit tactisch bij elkaar te zoeken. Als je af bent of gewonnen hebt worden al je punten bij elkaar opgeteld. Het spel houdt je hoogste score bij, dus je kunt altijd proberen je eigen beste score te verbeteren. .