Beschrijving van de Telfabriek.

Stap naar binnen en ga op avontuur in de grote telfabriek. Er moet van alles gebeuren in de telfabriek en buiten de telfabriek zodat er dagelijks veel snoep gemaakt kan worden. Er worden dagelijks pakketten binnen gebracht door heftrucks. Daarna wordt het gesorteerd in de fabriek zelf en gaat het in dozen. Als de lading klaar is wordt het weggebracht door treinen en vrachtwagens.

Op het begin van de oefeningen kan je kiezen uit 4 groepen nummers: 1 tot 5, 1 tot 10, 1 tot 15 en 1 tot 20.

In de fabriek kunnen 4 verschillende oefeningen gedaan worden, bij de eerste oefening zit je op de heftruck. Je moet op het grasveld alle dozen verzamelen in een volgorde van het laagste getal tot het hoogste getal. Als je alle dozen bij elkaar hebt verzameld worden deze naar de fabriek gebracht.

De tweede oefening is in de fabriek waarbij je al het verzamelde snoep in de dozen moet doen. Kijk naar het getal rechtsboven en klik daarna op de pot met die hoeveelheid snoepjes. Als je denkt dat je de goede pot hebt aangeklikt kan je op de groene knop klikken. Als je het goed doet worden alle dozen gevuld.

Bij de derde oefening moet je de lading tellen op de vrachtwagens. Leg eerst de dozen op de vrachtwagen en tel daarna hoeveel dozen erop liggen. Wanneer je klaar bent met de telling kan je rechtsboven het goede getal kiezen. Als dit goed gaat kunnen de vrachtwagens vertrekken met de dozen.

De vierde oefening gebeurt op het treinstation. Op het treinstation staan allerlei coupes die gevuld zijn met dozen. Deze coupes moeten op de goede volgorde achter de trein worden gezet van laag naar hoog. Als de lading klopt kan je op de hendel klikken en kan de trein vertrekken. Dit spel is om te kinderen te leren tellen in het Nederlands voor groep 1, 2 en 3.