Beschrijving Rally V10 spel

Stap in je raceauto en ga op een rekenavontuur. Wanneer je het spel begint moet je eerst een karakter kiezen waarmee je gaat racen. Je kan uit 5 verschillende karakters kiezen die allemaal hun eigen stijl hebben. Daarna moet je nog kiezen welke raceauto je wilt en welke type sommen je wilt krijgen. Je kunt kiezen uit keer en deelsommen of min en plussommen. Geef uiteindelijk je karakter een naam en begin met racen.

In dit spel race je met een hele speciale raceauto. De raceauto geeft namelijk alleen gas als je een som oplost. Als je het goede antwoord geeft gaat de auto sneller, en als je een fout antwoord geeft slaat de auto af. Je kan alleen antwoord geven door te schakelen, kijk links naar de som en klik daarna op de goede schakel.

Voordat je begint met racen kan je kiezen als een enkele race wilt of een toernooi wilt beginnen. Bij de enkele race moet je eerst kiezen welke soort sommen je wilt. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld deelsommen of keersommen. Als je de soort sommen gekozen hebt moet je daarna kiezen welke tafels je wilt gaan behandelen. Een toernooi is een veel grotere race, je hebt bij elke soort som 4 werelden. Elke wereld is verschillend en heeft 8 verschillende races. Als je verder komt in het toernooi worden de sommen moeilijker en de tegenstanders slimmer.

Wanneer je terugkomt in de garage moet er veel dingen gebeuren aan je auto voordat je weer mag racen. Als eerste moet de motor goed afgesteld worden en de banden bijgepompt worden. De motor stel je af door op het goede moment de ketting te laten draaien. Als die goed afgesteld is moet je de banden ook bij pompen. Nu de auto zelf klaar is moet je ook opletten dat de benzinetank altijd vol zit voor een race.

Na een tijdje kan je merken dat je tegenstanders steeds sneller worden en hun auto’s er anders uit gaan zien. Je kan je auto zelf ook verbeteren door online onderdelen te kopen. Klik op de laptop en koop nieuwe onderdelen met de munten die je verdiend hebt. Je kan je raceauto een nieuwe uitstraling geven door nieuwe kleuren te kiezen en er stickers op te plakken. Veel rekenplezier!