Beschrijving Figo and Friends rekenen

Figo is al z’n vrienden kwijt geraakt tijdens het verstoppertje spelen en nu kan jij Figo helpen om ze allemaal terug te vinden! Wat moet je doen? Beantwoord alle plus of min sommen om door te gaan naar het volgende level. Maar let op voor de obstakels en tegenstanders, deze moet je ontwijken om geen levens te verliezen.

De besturing werkt met de pijltjes, springen kan met CRTL en antwoord geven met de spatie. Je kan de tegenstanders uitschakelen door er bovenop te springen.

Na start kan je kiezen welke vaardigheid je wilt gaan oefenen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit, plussommen tot 10, tot 20 tot 50 of tot 100. Of minsommen tot 10, tot 20, tot 50 en tot 100.

De vrienden van Figo zijn goed verborgen. Bij het laatste level per vaardigheid moet er een groot monster verslagen worden om de een van je vrienden te bevrijden. Als de vriend is bevrijd wordt deze beschikbaar in het vriendenscherm en kan je er ook met deze vriend spelen.

Tijdens het spelen kan je ook muntjes en sterren verzamelen om een hogere score te krijgen. Als je genoeg punten verzameld hebt gaat ook je XP level omhoog. Aan dit level kan je zien hoeveel ervaring je al met het spel hebt. Hoe hoger hoe beter.