Beschrijving Treinstation klokkijken spel.

Er is een grote chaos bij het treinstation, de perrons lopen vol, mensen stappen de verkeerde treinen in en veel mensen komen te laat voor hun werk. Dit gebeurt allemaal omdat de roostermaker vandaag ziek is. Help het treinstation met het regelen van de tijden zodat alles weer op rolletjes kan lopen.

Als je het treinstation binnen stapt zie je dat ze gebruik maken van 2 verschillende klokken, analoge klokken (klokken met wijzers) en digitale klokken. Kies uit een van de 2 klokken om te beginnen met oefenen.

Op het treinstation zijn verschillende plekken waar je kan helpen. Je kan de conducteur helpen op het perron, de klokken verzetten in de grote hal en de vertrektijden uitrekenen voor de mensen. Als je eenmaal gekozen hebt kun je kiezen uit 5 verschillende niveaus: uur, halfuur, kwartier, 5 minuten en 1 minuut.

Bij de eerste oefening moet je de conducteur helpen op het perron. Als je aankomt op het perron krijg je een tijd van de conducteur waarbij je een trein moet kiezen. Als je de goede trein hebt gekozen kan de trein doorrijden, maar als je de verkeerde gekozen hebt moet de trein blijven staan waardoor er vertraging ontstaat.

Bij de tweede oefening moet je de tijd verzetten van de klokken. Eerst krijg je een tijd van de conducteur en daarna moet je tijd veranderen met de pijltjes op de klok. Als je denkt dat de tijd goed staat kan je het laten checken door de conducteur.

Bij de derde oefeningen moet je de vertrektijden uitrekenen. Je krijgt een horloge met de huidige tijd erop en je krijgt te horen van de conducteur over hoeveel uren en minuten de trein vertrekt. Als je de tijd hebt uitgerekend kan je de goede trein uitkiezen. Succes met het klokkijken spelletje voor groep 4, 5 en 6 van de basisschool.